חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
שיפור ופיתוח חוסן מנטלי בחיים זה לא נחמד שיהיה, זו חובה
איך אתם מגיבים כשהפער פוגש אתכם, בין איך שהייתם רוצים שהחיים יראו לבין איך שהם נראים באמת?
למה לא נותנים לנו כלים, מכינים אותנו, מלמדים אותנו, מנחים אותנו ועוזרים לנו מראש איך להתמודד כשיגיע הרגע שבו המציאות תפגוש אותנו? ולמה אנחנו חייבים ללמוד על בשרינו רק בדיעבד איך לנווט קושי?
בכל רגע, כל אחד מאיתנו מתמודד בחיים האישיים ובעבודה עם אתגרים, לחץ, קשיים, שינויים, שנכפים עלינו או מתוך בחירה, ולעיתים משברים או מצוקה. כולנו מתמודדים בדרך שלנו. השאלה היא איך אנחנו מתמודדים ומגיבים כשלא הכל הולך לפי התוכנית?
אנחנו חיים בתפיסה שגויה שאנשים בעלי חסינות מנטלית גבוהה הם בלתי מנוצחים, קשים, קשוחים, בלתי מתפשרים או בעלי תכונות על אנושיות בעתות משבר. האמת היא, שאנשים חסינים לא נשענים בכורסה מחויכים בעת משבר, הם עושים טעויות כמו כל אחד, חווים משברים עמוקים, נעצבים וכועסים אבל הם מגלים חוסן מנטלי גבוה ועומדים על הרגליים מהר מהרגיל כי יש להם כלים, עקרונות, אמונות ותפיסות מציאותיות על החיים.
הצטרפו אליי ואל האורחים שלי בשיחות על איך מפתחים חוסן כדי להתמודד עם החיים.
מחכה לכם :)
חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
מנהלים לא תמיד מבינים מה זה חוסן ארגוני. על למידה ארגונית וחוסן ארגוני עם אור לי אשוח בפודקאסט טלפוני
ארגונים אשר משקיעים בעובדים שלהם מחפשים לפתח ולשפר מיומנויות רבות, לא רק טכניקות, אל גם מיומנויות שנחשבות "רכות" כמו יצירתיות ומקוריות, עבודת צוות, עמידה בלחצים ועוד.
היום כבר מדברים על מיומנויות "כח" שהם מיומנויות רכות גבוהות יותר כמו: חשיבה אסטרטגית וביקורתית, פתרון בעיות מורכבות, ניהול קונפליקטים וסכסוכים, מנהיגות מעוררת השראה, יכולת פרספקטיבה ועוד.
מה שלעיתים קרובות לא נמצא בתוך הרשימה הזו ולטעמי יהפוך בשנים הקרובות מאוד למיומנות כח .
שתהיה בין החשובות, הקריטיות והנדרשות ביותר – הוא חוסן מנטלי.
.על חוסן ארגוני ולמידה וארגונית תאזינו לאור לי אשוח, יועצת ארגונית ומנחה בכירה למנהלים
האזנה נעימה.