חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
שיפור ופיתוח חוסן מנטלי בחיים זה לא נחמד שיהיה, זו חובה
איך אתם מגיבים כשהפער פוגש אתכם, בין איך שהייתם רוצים שהחיים יראו לבין איך שהם נראים באמת?
למה לא נותנים לנו כלים, מכינים אותנו, מלמדים אותנו, מנחים אותנו ועוזרים לנו מראש איך להתמודד כשיגיע הרגע שבו המציאות תפגוש אותנו? ולמה אנחנו חייבים ללמוד על בשרינו רק בדיעבד איך לנווט קושי?
בכל רגע, כל אחד מאיתנו מתמודד בחיים האישיים ובעבודה עם אתגרים, לחץ, קשיים, שינויים, שנכפים עלינו או מתוך בחירה, ולעיתים משברים או מצוקה. כולנו מתמודדים בדרך שלנו. השאלה היא איך אנחנו מתמודדים ומגיבים כשלא הכל הולך לפי התוכנית?
אנחנו חיים בתפיסה שגויה שאנשים בעלי חסינות מנטלית גבוהה הם בלתי מנוצחים, קשים, קשוחים, בלתי מתפשרים או בעלי תכונות על אנושיות בעתות משבר. האמת היא, שאנשים חסינים לא נשענים בכורסה מחויכים בעת משבר, הם עושים טעויות כמו כל אחד, חווים משברים עמוקים, נעצבים וכועסים אבל הם מגלים חוסן מנטלי גבוה ועומדים על הרגליים מהר מהרגיל כי יש להם כלים, עקרונות, אמונות ותפיסות מציאותיות על החיים.
הצטרפו אליי ואל האורחים שלי בשיחות על איך מפתחים חוסן כדי להתמודד עם החיים.
מחכה לכם :)
חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
מה שווה אסטרטגיה לחוסן ארגוני אם העובדים שבירים? עם סא"ל במילואים קרן מוריץ כהן, סמנכ"לית למידה ארגונית
מה שווה אסטרטגיה לפיתוח חוסן ארגוני אם העובדים שבירים?
אנחנו שומעים לא מעט על כמה חשוב שלארגון תהיה היכולת לצפות, להגיב ולהתאושש ממשבר, כמו בתקופת הקורונה, המשבר הכלכלי הנוכחי, ועוד.
הארגון כיחידה, כישות, צריך שיהיו בו התשתיות הנכונות, בין אם מערכתיות, אסטרטגיות, כלכליות, לעמוד בפני אתגרים.
אבל תשתית ארגונית בלי חוסן אינדיבידואלי של אנשים ברמה האישית, לא שווה הרבה. בסוף, האנשים בתוך הארגון הם אלה שבזכותם או בגללם ארגון יצליח לעבור משבר או לא. האסטרטגיה, המערכת, הנוהל או התהליכים לבדם לא יעזרו אם העובדים בארגון לא מסוגלים לעמוד בלחץ, בשינוי, בחרדה או באי ודאות.
לכן, כשחושבים על חוסן ארגוני, אסור לשכוח או להזניח פיתוח חוסן אינדיבידואלי של עובדים, כבני אדם.
עם סא"ל קרן מוריץ כהן, סמנכלית למידה ארגונית, אשת למידה ומפתחת למידה.
האזנה נעימה!