חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
שיפור ופיתוח חוסן מנטלי בחיים זה לא נחמד שיהיה, זו חובה
איך אתם מגיבים כשהפער פוגש אתכם, בין איך שהייתם רוצים שהחיים יראו לבין איך שהם נראים באמת?
למה לא נותנים לנו כלים, מכינים אותנו, מלמדים אותנו, מנחים אותנו ועוזרים לנו מראש איך להתמודד כשיגיע הרגע שבו המציאות תפגוש אותנו? ולמה אנחנו חייבים ללמוד על בשרינו רק בדיעבד איך לנווט קושי?
בכל רגע, כל אחד מאיתנו מתמודד בחיים האישיים ובעבודה עם אתגרים, לחץ, קשיים, שינויים, שנכפים עלינו או מתוך בחירה, ולעיתים משברים או מצוקה. כולנו מתמודדים בדרך שלנו. השאלה היא איך אנחנו מתמודדים ומגיבים כשלא הכל הולך לפי התוכנית?
אנחנו חיים בתפיסה שגויה שאנשים בעלי חסינות מנטלית גבוהה הם בלתי מנוצחים, קשים, קשוחים, בלתי מתפשרים או בעלי תכונות על אנושיות בעתות משבר. האמת היא, שאנשים חסינים לא נשענים בכורסה מחויכים בעת משבר, הם עושים טעויות כמו כל אחד, חווים משברים עמוקים, נעצבים וכועסים אבל הם מגלים חוסן מנטלי גבוה ועומדים על הרגליים מהר מהרגיל כי יש להם כלים, עקרונות, אמונות ותפיסות מציאותיות על החיים.
הצטרפו אליי ואל האורחים שלי בשיחות על איך מפתחים חוסן כדי להתמודד עם החיים.
מחכה לכם :)
חוסן בחיים - כי לא מלמדים אותנו איך להתמודד
הסבל האנושי ואהבת הגורל עם צבי סער חסן
בחיים יש כאב וסבל ברמות שונות וכולנו כואבים ברמה כזו או אחרת. סבל וההתגברות עליו היא סוגיה של כל הזמנים ושל החוויה האנושית.
אבל מה אם יכולנו לאהוב את גורלנו, לקבל את החיים גם על החלקים הפחות הטובים? האם זה אפשרי בכלל?
בפודקאסט לא שגרתי, עם צבי סער חסן, מתגלים רעיונות של גדולי הפילוסופים שלא פשוט להכיל או לקבל. אהבת הגורל היא אולי הדרגה הנעלה ביותר של חוסן מנטלי.
תכירו את צבי סער חסן, דוקטורנט לפילוסופיה יהודית מבר אילן, לוגותרפיסט מוסמך ומרצה לפילוסופיה ולפסיכולוגיה. ובשתי מילים: פילוסוף ומשורר.
ובמילים שלי: אל תפספסו את הפודקאסט המטורף הזה!